Els Reis d’Orient del 2018 han vingut carregats amb un joc cooperatiu fantàstic per a experimentar amb la construcció en volum a través de les diferents vistes de figures creades amb cubs.

Es plantegen 16 reptes de construcció ordenats per nivell de dificultat.

Els elements de la construcció són cubs amb les cares oposades del mateix color (blanc, negre i verd).

Cada jugador, situat en els diferents costats del taulell, rep una targeta de repte amb la vista corresponent a la seva posició. Aquest jugador o jugadora haurà de de reproduir la seva vista emprant uns quadrats del mateix color de les cares dels cubs. En els primers reptes aquesta és una operació senzilla que s’anirà complicant, ja que  més endavant, tot i indicar-nos el nombre i la posició  de les peces no ens informaran de l’ordre que ocupen i en els darrers reptes, la informació no contindrà ni la posició ni l’ordre.

Existeix també la vista aèria de la construcció que no es reprodueix ni està en posició de cap jugador o jugadora concret. Aquesta també haurà de ser contemplada per tots els jugadors.

Una vegada els quatre jugadors tenen la seva vista comença la construcció de la figura en el centre del taulell emprant el nombre de cubs indicats. És imprescindible que totes les vistes laterals i l’aèria es compleixin de forma simultània.

El fet que sigui una tasca cooperativa ofereix molts somriures, imposicions, concessions, canvis d’opcions, i l’alegria conjunta envers la coincidència i assoliment del repte… Mes d’una vegada observem qui posiciona els cubs de tal manera que la seva vista sigui confirmada però la opció triada no serveix per la resta de jugadors i jugadores amb lo qual caldrà cercar un nou ordre i posicionament de les peces per aconseguir el repte real…. “totes les vistes han de ser verificades amb la mateixa construcció”.

Aquest joc representa una opció perfecta per treballar a partir de cicle mitjà amb la geometria espacial. La seqüència de dificultats dels reptes s’adapta perfectament al nivell de destresa dels nostres infants. Us el recomano de tot cor per ampliar els vostres recursos geomètrics!!!!

Per totes aquelles mestres i educadores que s’han enamorat del TRIDIO i en buscar-lo per cel, mar i terra han descobert que actualment no hi és al mercat… Us mostro amb les imatges següents la meva adaptació casolana que va genial i genera la mateixa màgia.