Qui escriu i reflexiona…

Lara Gimenez - Aprenent amb les mans

Sóc la Lara Giménez Barragán. Vaig néixer al 1980 a la vila del Masnou però la vida em porta cap a Girona on conec i col·laboro amb la gran mestra Maria Antònia Canals una de les didàctiques de matemàtiques més importants que tindrà el nostre país i cap a l’Anoia on dins de l’Escola El Roure germina en mi una adulta sensible a l’acompanyament dels infants en el seu desenvolupament matemàtic.

Vaig ser una nena cuidada a nivell matemàtic de la manera més convencional possible… vaig rebre una matemàtica centrada en els nombres i els càlculs a través de la memorització de mecàniques per a obtenir resultats i on la velocitat era mirada com un afegit a la teva suposada destresa matemàtica. Vaig memoritzar el tipus de problemes on calia aplicar cada algoritme i vaig créixer pensant que la geometria, les mesures i l’estadística era allò que els meus mestres feien a final de cada trimestre per endolcir els aprenentatges matemàtics feixucs, els realment importants i els únics que s’avaluaven.

En fase adulta de la meva vida, des del 2005, acompanyada de grans mestres de diferents alçades i edats m’arriben les veritables comprensions matemàtiques de tot allò que suposadament ja se m’havia ensenyat. Aquests coneixements entren a través de la descoberta, la manipulació i la creació de nous materials didàctics amb els quals la matemàtica és tocada i descoberta per una mateixa, amb els quals la matemàtica sorprèn i emociona, amb els quals la matemàtica es mostra amplia abraçant totes les àrees que engloba el seu nom.

Unida a l’alegria que acompanya tota comprensió, vaig descobrir la meva passió per la didàctica de les matemàtiques, i és des d’aquesta alegria que la comparteixo amb els infants i adults que es creuen en el meu camí professional.

Actualment … Continuo acompanyant infants en l’àrea de matemàtiques dins de diferents escoles públiques i privades que assessoro… Comparteixo a través de les formacions a Claustres d’escola i mestres particulars el meu saber i descobriments… Ajudo a la realització de programacions i sistemes d’avaluació dels infants… Així com continuo creixent incansable i curiosa enfront tot allò nou que m’arriba de fora o em neix de dins impregnat de la meva cuidada creativitat.

CONTACTA