Aquest és un material inspirat en el joc que ofereix la casa Nathan “Atelier topològic 1,2”. (Us ho deixo anotat per si algú prefereix recórrer a la proposta comercial)

 

Caldrà que us compreu els mobles de fusta d’una de les habitacions de la casa de nines. Jo tinc el menjador, però podeu comprar la cuina, el lavabo, l’habitació dels nenes… totes són bones! I si en teniu més d’una, podreu anar canviant la proposta al llarg del curs.

 

 

Necessitareu també ninos de fusta per donar vida algunes escenes.
Un cop tingueu tots els elements, cal que feu distribucions diferents del mobiliari amb personatges i sense i li feu fotografies. Jo les he revelat i emmarcat en uns marcs senzillets.
La proposta consisteix en oferir els diferents marcs als infants on ells poden veure imatges del menjador amb  variades distribucions espacials. Els oferirem tots els elements i els proposarem que els situïn de tal manera que correspongui a la posició s’observa en una fotografia concreta.

 

Us recomano que primer oferiu les distribucions sense personatges. Acostumen a ser reptes més senzills per als infants.
Aquesta proposta la podrem portar a terme a Primària… plantejant-la en parelles… Un tindrà el marc i descriurà a l’altre com ha de posar tots els elements per tal que correspongui amb la fotografia que porta entre les mans. Aquest és un exercici molt complex on el vocabulari hi juga un paper també molt important.