En aquesta entrada adjunto un vídeo que he gravat per a vosaltres perquè pugueu visualitzar les vegades que necessiteu la manipulació d’una multiplicació amb decimals i la construcció del procés d’abstracció.

Per a fer la manipulació de l’operació he utilitzat el material de “Las estampillas Montessori” un material que em permet oferir identitat quantitativa a cada un dels ordres numèrics tant la part entera del número com la part decimal.

Aprofito aquest petit text per fer referència a  quatre fets importants a tenir present:

  • Oferir espai de temps al moment de manipulació i comprendre el significat de l’operació serà sempre el punt de partida del procés.
  • Que el procés d’abstracció es sostingui en les imatges i comprensions creades en la manipulació és bàsic per a no trencar el procés.
  • No esperem que l’abstracció passi per art de màgia l’haurem d’acompanyar i caldrà oferir repetició i constància al procés.
  • Tot allò que ja s’ha comprés i experimentat amb les operacions amb enters formarà part de l’històric que tota nena i nen té dins i que ajudarà sense cap mena de dubte al camí recorregut amb les operacions amb decimals.

Vídeo casolà fet amb estima per a vosaltres… mira’l amb ulls amables si t’ho permet la mirada.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept