En el mercat hi ha gran nombre de jocs de taula, materials didàctics i llibres que ofereixen reptes geomètrics  que es resolen emprant l’habilitat que ofereix el domini de les línies.
Aquí en deixo un llistat dels que jo conec…
GATO I RATÓN
Una proposta de joc de taula de la casa Smart Games que a través d’un llibret de reptes ordenats per dificultats planteja el repte d’unir diferents personatges amb objectes encaixant 9 peces on estan dibuixats uns camins.
Els camins mai podran quedar tallats i en alguns reptes a part d’aconseguir les connexions proposades caldrà evitar connexions no desitjades.
Aquesta mateixa casa ofereix diferents opcions amb la mateixa dinàmica de joc on només canvia els personatges i objectes: Mummy Mystery, Prince and Dragon i Land water.
LABERINTO (Raversburger)

 

El taulell té unes plaques fixes i d’altres que col·loquem a l’atzar sobre el taulell fins que l’omplim del tot. Quedarà una fitxa sense col·locar que farem servir per introduir-la des dels punts marcats amb una fletxa tot modificant les connexions dels camins traçats en les diferents fitxes.

 

Per altra banda hi ha cartes amb objectes màgics que estan dins del laberint i que cada buixot (peó de color) haurà d’aconseguir desplaçar-se fins arribar-hi.

 

Al introduir la fitxa es modifica el laberint i podem crear un camí tant llarg com calgui que permeti que el bruixot arribi fins l’objecte o apropar-s’hi al màxim per intentar arribar-hi quan recuperi novament el torn.
EL LABERINTO MÁGICO (Devir)

 

És un joc de taula molt divertit que s’inicia amb la construcció d’un laberint emprant uns llistonets de fusta que constitueix l’entramat de parets.
 
En funció de la quantitat de parets que es col·loquen augmentarà o disminuirà la complexitat de la partida.
Una base amb diferents símbols oculta la posició de les parets del laberint i els jugadors amb els seus peons imantats intentaran aconseguir el nombre més gran de símbols possibles.
Quan un peó vol avançar cap a una direcció on hi ha una paret, la baleta metàl·lica unida al peó imantat, cau tot desvetllant la posició d’una paret i portant al jugador/a al seu punt de partida.
Recordar la localització dels camins ajudarà als jugadors a no perdre torns i aconseguir el nombre més gran de símbols.
TANTRIX
És un joc de taula que ofereix la possibilitat de jugar en grup i en solitari. 
L’estructura del joc està fet d’unes fitxes on hi ha impreses unes línies de colors les quals es van col·locant sobre una superfície plana procurant tancar circuits del mateix color.
Tot i el gran nombre de propostes de joc que ofereix el material en deixo descrites dues que fem servir nosaltres…
Opció 1: Cada jugador tria un color i  agafa a l’atzar 6 fitxes de la bossa. El jugador amb el numero més alt començarà la partida.
Les fitxes sempre estan visibles i cal seguir la seqüència de joc…
          Omplir espais forçat (espai creat per 3 fitxes)
          Moviment lliure
          Omplir espais forçats nous
En tot moment el jugador ha de tenir 6 fitxes inclús entre les tres accions a seguir en el seu torn.
A l’acabar amb les fitxes es posa final al joc i es fa el recompte de punts.
          Cada línia ofereix 1 punt per fitxa.
          El circuits tancats ofereixen 2 punts per peça.
Cada jugador només podrà triar una línia o circuit tancat del seu color per puntuar.
Opció2: Una altra opció consisteix en iniciar el joc amb dues fitxes sobre la taula i repartir la resta entre els jugadors. Quan s’anuncia l’inici de la partida cada jugador intenta col·locar totes les seves fitxes fent que coincideixin els colors i que cada fitxa col·locada toqui al menys dues fitxes que ja formin art del mosaic.
Si un jugador col·loca una peça en un espia forçat (espai buit format per 3 peces) li podrà donar una de les seves fitxes a un altre jugador.
Guanya el primer jugador que es queda sense fitxes.
Hi ha 2 restriccions que es mantindran fins que no hi hagi més peces a tirar.
          No crear un espai forçat amb 3 connexions del mateix color.
          No col·locar una quarta fitxa envoltant un espai forçat.
TANTRIX MATCH
Ofereix una versió del joc original acotada a una superfície concreta formada per 13 fitxes. Està pensat per oferir un joc en solitari.
Unes lamines que es col·loquen sobre la superfície de joc marquen posicions de peces concretes i indiquen si cal aconseguir circuits oberts o tancats.
El jugador o jugadora es planta davant del repte d’encaixar la resta de fitxes per aconseguir completar el trencaclosques complint a la condició del repte
CARCASSONE
Joc de taula molt interessant on cada jugador representat pels ninotets del color que hagi triat ha d’aconseguir crear camins llargs (formats pel nombre més gran de fitxa) tancats, superfícies de ciutats emmurallades ben grans i amb escuts (formades pel nombre més gran de fitxes) i monestirs envoltats per 8 fitxes.
El mosaic del territori es va formant tirada a tirada i sempre ha de ser coherent… evitant deixar camins tallats ni superfícies de ciutats tallades.
Aquest joc ofereix un bon exemple per practicar amb el concepte longitud i àrea.
CARCASSONE JUNIOR
Joc de taula que és una adaptació molt més simplificada del conegut Carcassone. Ideal per infants de Cicle Inicial.
En aquesta proposta l’autor del joc es limita a fixar la mirada envers les línies, els camins, que van formant les peces que estructuren el mosaic del territori.
Caldrà aconseguir crear camins tancats per una casa o edificació en cada extrem, evitar tallar camins i aconseguir ser el primer en situar sobre el territori tots els ninotets del teu color.
CUBORO/CIRCUITS DE BALETES
Al mercat també trobem diferents materials de construccions interessantíssims per a que els infants construeixin circuits de diferents complexitats…
Cuboro és un material preciós per Cicle mitjà i Cicle superior. Ofereix uns cubs de fusta on es poden observar canals a la vista i altres ocults, rampes i concavitats.
Els infants podran crear circuits en horitzontal i en diferents capes amb l’objectiu que una baleta circuli per tota l’estructura muntada sense trobar obstacles que li impedeixin sortir per un punt concret.
Deixaré aquest vídeo perquè us pugueu enamorar com jo del material. 
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept